Vermut Medusa
15902
home,page,page-id-15902,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
banner-(14)
herbes-vermut-medusa-banner

Les millors herbes Mediterrànies

DSC_9962

PRODUCCIÓ ARTESANAL

estaquirot (3)

MANTENIM LES TRADICIONS

vermut-medusa-bodega-(1-1)

TRADICIÓ I TECNOLOGIA

Les Nostres Arrels

Avui en dia ens trobem encara a La Secuita, sota de casa o bé a ca l’àvia pels nostres menuts.

 

Un magatzem on embotellem, i un altre  on elaborem, són els nostres petits bastions del celler.

secuita-clapera-2--09
vermut-medusa-reserva2

L’Origen del Vermut

L’origen més remot del vermut el trobem a l’època Clàssica, ja a l’antiga Grècia barrejaven i maceraven el vi amb espècies, drogues i plantes aromàtiques per elaborar beuratges medicinals. Tot i que encara podríem anar més enrere, fins a l’any 1700 a.c, on es feien licors amb donzell, una herba que fou descoberta i utilitzada per la civilització egípcia.

El primer referent històric de l’incipient vermut el trobem l’any 1549, quan Constantí Cesare De Notevoli, en la seva obra Ammaestramenti dell’agricoltura, ens parla d’una recepta de vi amb absenta que tenia finalitats terapèutiques i curatives.

Uns anys després, el 1570, és Giovanantonio Soderini qui escriviu que el vermut és d’origen alemany i hongarès, fent referència a una beguda aromatitzada preparada als Balcans, concretament a Bulgària, i que s’anomenava Polí.

L’origen històric més recent i que ens connecta amb l’actual vermut, el trobem datat i escrit l’any 1773, quan el metge italià Villifranchi va publicar l’obra Enologia Toscana, Ossia Memoria sopra i vini, on explica per primera vegada l’elaboració d’un licor a partir de la barreja del vi amb l’absenta, que ell anomena “Absinthiamtum” o “Absinthianumvinum”.

Fou llavors, des de finals del segle XVIII, que aquests vins aromatitzats són coneguts amb el nom de “vermut”, nom derivat de l’alemany ”wermut”, paraula que vol dir donzell, que és principal ingredient en la elaboració de begudes com el vermut i l’absenta.

Tot i que en alguns documents i escrits dels segles XVII i XVIII ja trobem elaboracions i receptes que connecten amb el vermut, no serà fins a finals del segle XVIII quan aquesta beguda agafa una volada comercial i definitiva.